Tipuri de site-uri & cât costă un site web profesional?

Ai nevoie de o simplă prezență pe web sau de un website care îți va crește vânzările?
Ce tip de afacere ai? Vânzările vin independent de prezența web a afacerii tale sau depind de website-ul tău (vizibilitatea în motoarele de căutare și webdesign-ul site-ului)?

Realizare siteuri profesionale: magazine online B2C si B2B, siteuri de anunturi, siteuri de prezentare, portaluri. GreenAd.ro

 

 

Vom enumera tipurile de site-uri și prețurile aproximative ale fiecăruia, pentru ca tu să faci alegerea potrivită.

Asadar, website-urile pot fi:

• Blog
• Website de prezentare  (din portofoliul nostru vezi costume-barbatesti.rocazare-sarmizegetusa.roimprimeria-nationala.ro)
• Magazin Online (julienexpert.ro, ImperfectIndulgence.com, fashionsports.ro, cantineverte.rohausdesherzens.at)
• Website de conținut (știri/anunțuri) sau portal (lumeamare.romilitia-spirituala.ro, traditional-romanesc.ro)
• Website educativ (al unui ONG sau pur si simplu site-ul unei campanii). Sunt site-uri complexe cu diferite functionalitati, de obicei sunt un mix intre un site de continut si un site de prezentare (militia-spirituala.ro, traditional-romanesc.ro)

Costurile website-urilor sunt aproximativ egale în rândul studiourilor/agențiilor profesioniste ce îți oferă servicii de webdesign.

 

Ce este/cât costă un Blog?

Blogul este cea mai elementară prezență web. Aparținând persoanelor publice sau celor au ceva de spus, blogurile sun construite în jurul posturilor/articolelor care dețin 90% din conținut. Blogurile mai cuprind pagini „despre mine”, ”contact” și mai dispun de tag clouds, filtre, categorii ce împart aceste articole și ce oferă indexare motoarelor de căutare. Blogul conține și panoul CMS prin care administrezi/editezi/postezi conținut.
Un blog cu cerințe și aplicații speciale sau cu webdesign unic, poate trece de pragul comun al prețului de 450 Eur.
Blogul “adosat” unui site complex  vine să aducă noutăți în domeniu, posturi ce arată know-how-ul companiei, principii profesionale ale echipei etc.
Pret Blog:  De la 450 Euro
Comandă un blog util și rafinat care vorbește despre tine

 

Ce este/cât costă un site de prezentare profesional?

Site-uri de prezentare pentru afacerile din Romania

Website-urile de prezentare sunt structurate mai complex decat arhitectura unui blog si pot fi in scop personal, business; corporate; site de portofoliu sau site pentru o campanie. Fiecare din aceastea conțin in general ± 7 pagini dar pot ajunge si la 25 pagini daca vorbim de un site corporate.

Meniul insumeaza clasicele home page, despre noi, servicii, subcategorii servicii, echipă, galerie imagini etc și aparțin (sau trebuie să aparțină) firmelor ce oferă servicii. Site-urile de prezentare de tip portofoliu au structura siteului adaptata pentru vizualuri, sunt ca niste galerii complexe si folosesc fotografilor, artiștilor vizuali etc, sau… cum este si site-ul de fata – GreenAd.ro
Tot site-uri de prezentare sunt si cele

corporate, website-uri ce aparțin marilor companii ce isi prezintă serviciile, produsele, echipa, valorile etc, cerând structuri complexe la care se pot adăuga aplicații să zicem social media sau o hartă dinamică, formulare personalizate, galerii foto speciale etc.
Structura unui site de prezentare trebuie întotdeauna să fie unică, conform afacerii, și să ajute imaginea companiei, nu să o afecteze.
Prețul unui web site standard de prezentare porneste de la 790E, dar în funcție de cerințele beneficiarului ajunge și la 3000 Euro.
Comandă un site web util și rafinat în care îți regăsești afacerea

 

Ce presupune/cât costă un magazin online profesional?

 

Magazine-online-profesionale

 

Magazinele online sunt website-uri ce se învârt în jurul acțiunii de cumpărare. Pe lângă paginile clasice/statice (despre noi, cum cumpăr, oferte, contact) se adaugă “pașii de cumpărare”, ceea ce mărește substanțial timpul de programare și implicit face ca un magazin virtual profesional să porneasca de la prețul de 1500 Euro.
Apoi, se ține cont în principal de numarul categoriilor si subcategoriilor produselor, de numarul produselor, de panoul de administrare (CMS), de functionalitatile si designul personalizate, de cat de prietenoasa este finalizarea comenzii si nu in ultimul rand de optimizarea SEO de bază (opțional dar recomandat).

Functionalitatile tin de fiecare afacere dar optini ca filtrarea produselor, contul meu, tipurile de plată, stocul, produsele promovate, politicile de discount, legaturile cu retele de socializare s.a.m.d ar trebui sa fie obligatorii pentru un magazin online daca doresti sa iti aduca profit.
Prețul poate crește atunci când pe lângă cele menționate mai sus se doresc si: comentarii și aplicații în pagina de detaliu a produselor, vizibilitatea tranzacțiilor, alerte diverse s.a.m.d

Pret magazin online cu functionalitati standard*: Porneste de la 1400 Euro si creste pe mai multe praguri, un prag de mijloc fiind 1800 Eur, iar pragurile urmatoare ajungand cu usurinta la 3500 Euro

*Atentie: prin functionalitati standard intelegem incluse in bugetele de mai sus “poze multiple per produs”, “istoricul comenzilor”, “alerte si confirmari ale produselor din cos”, “finalizarea comenzii”  si un User-Experience care functioneaza perfect fara o pagina aparent “optionala” dar pe care trebuie de fapt sa o adaugati bugetului, pentru ca potentialii Dvs. clienti sa cumpere produsele !

 

 

Magazine B2C_B2B

Comandă un magazin online unde cumpărătorii achiziționează ușor

Citește și de ce un site de 100E “expiră” in 3 luni

 

 

 

Trackbacks & Pings

 • Cât pe aci să fie gratis! | Andreea Ţîru says:

  [...] a demonstra că social media nu este tocmai gratis, am “furat” de aici, câteva detalii despre uneltele folosite pentru prezenţa online şi câteva preţuri. Am ales 3 [...]

 • backlink checker says:

  backlink checker…

  [...]The data mentioned within the write-up are several of the most effective out there [...]…

 • ray bans discount says:

  ray bans discount…

  Wow! This can be one particular of the most useful blogs We have ever arrive across on this subject. Actually Magnificent. I’m also a specialist in this topic so I can understand your hard work….

 • snapback hats wholesale says:

  snapback hats wholesale…

  I’m really enjoying the design and layout of your blog. It’s a very easy on the eyes which makes it much more pleasant for me to come here and visit more often. Did you hire out a designer to create your theme? Superb work!…