Cat costă si ce beneficii are un site administrabil (cu admin/panou CMS)?

realizare site cu admin

CMS = Content Management System/Sistem de management al continutului
Majoritatea clientilor Studioului GreenAd Webdesign solicită în ultimii 2 ani web site-uri administrabile. Iată avantajele justificate unui site web administrabil.

•    Poti modifica oricand textele si imaginile, chiar și atunci când călătorești cu avionul!
•    Poți introduce module noi in sidebar-uri (coloanele stanga/dreapta) si alte secțiuni sau funcționalități tehnice în site (body-content),
•    Ulterior, in funcție de tipul sitului, se pot adauga ”pașii de cumpărare” (paginile destinate acțiunii de cumpărare) ale un magazin online, se mai poate adăuga un blog, forum etc,
•    Interfața CMS-ului este prietenoasă si o poți utiliza foarte ușor. Te va învăța cum să-ți administrezi propriul site, project managerul sau un reprezentant al GreenAd Webdesign Studio.
•    CMS-urile open source evoluează rapid, răspund cerințelor din ce în ce mai diverse ale beneficiarilor, primesc update-uri periodice.

 

Ce CMS să alegi?

În functie de proiectul tău, noi îți vom recomanda una din cea mai potrivită platformă CMS open source (Joomla, Drupal, WordPress, Magento, Zen Cart, Typo3 etc). Preferăm aceste adminuri pentru că evoluează rapid și astfel vei administra o platformă tot timplul actuală. Dar dacă dorești un custom CMS, realizat în studioul nostru, binențeles că îl putem oferi.

 

Cat costă realizarea unui site web ce conține CMS?

Platformele Content Management System menționate mai sus sunt gratuite, intr-o formă basic (în cele mai multe cazuri suficientă). Dar totuși, un web site nu poate fi gratuit. De ce?

•    Domeniul pe care trebuie să-l cumperi costă cca 50Eur + TVA în funcție de provider.
•    Hostingul – găzduirea site-ului care depinde de spatiul necesar informațiilor din web site, adresele de e-mail, traficul lunar etc, costă de la 2 Eur în sus/an;
•    Alegerea CMS-ului si instalarea acestuia pe server pornește de la 15€;
•    Cumpărarea unor componente pentru oricare din CMS-urile open source (necesare unei funcționalități personalizate) și care nu fac parte în pachetul de bază al panoului de administrare;
•    Designul site-ului web – În funcție de bugetul si scopul web site-ului, avem două abordări:
a) fie se cumpără un template și se modifică până răspunde dorințelor beneficiarului (riscul este ca template-ul să nu se potrivească pe CMS-ul ales, sau template-ul mai este folosit de alte 100 persoane sau afaceri).
b) fie construim de la zero structura unică și dedicată cerințelor proiectului, ce va rezulta un web design rafinat ce nu va afecta imaginea companiei. În concluzie serviciul de design (în procent de 30% al website-ului final) poate costa între 100 – 300€.
•    Funcționalități de programare personalizate
•    Training CMS – După finalizarea proiectului va trebui să afli cum se utilizează adminul respectiv. Te va învăța/consilia project managerul care se ocupă de website-ul tău, sau un reprezentant al GreenAd Webdesign Studio. Timpul alocat: câteva ore până la 3 zile, cu un cost între 10 – 100€
•    Sau, în cazul în care nu ai timpul necesar administrării, întreținem noi site-ul, în urma unui contract de mentenanță, costurile încadrându-se între 10 – 100€/lună.

 

Cat costă realizarea unui site web ce conține CMS?

•    Pentru că concurența pe web a crescut fantastic în ultimii ani, indiferent că vorbim sau nu de un web site cu admin(CMS), orice pagină web are acum nevoie de pachetul de bază SEO, și anume meta taguri bine alese, un link building care nu este banat de motoarele de căutare etc.  La GreenAd analizăm opțiunile de optimizare încă de la începutul proiectului, pentru a clădi o structură perfectă. Alegem de la început Meta Tag-urile/Meta Data (titlu, descriere, keywords) pentru optimizarea pe Google, ținem cont de buna viteză de incărcare a site-ului, optimizarea imaginilor din site, a meniului, dispunerea cuvintelor cheie în conținut, link-buildinguri intern/extern corecte.

•    Pe lângă acest pachet basic, poți opta pentru o campanie SEM (Search Engine Marketing) care ține cu adevărat de flerul de a optimiza o pagină web, pentru a-i crește poziția în Google! Aceasta poate dura intre 2 si 3 de săptămâni, pornind de la 100€ si trecând de 1000€ în funcție de cerințe și necesități.

Iată de ce un web site clădit pe un panou de administrare (basic) gratuit, are costuri justificate.
La GreenAd Webdesign Studio îți oferim un discount considerabil dacă alegi pachetul complet pentru un site de prezentare, un magazin online sau un site de conținut/anunțuri.

Citește și de ce un site de 100E “expiră” in 3 luni sau Prețurile & tipurile de site-uri

Vezi proiectele GreenAd în Portofoliu Web Design